بازسازی ویلای لانگ

دسته بندی :مقالات معماری---تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۹۸
بازسازی ویلای لانگ

اطلاعات پروژه :

 

نام: بازسازی ویلای لانگ
آدرس: استان البرز، جاده چالوس/
شرکت مشاور: دفتر طراحی معماری پراگماتیکا /
معمار: محمدرضا محب علی/
تیم طراحی: نازنین شریف، زهرا جهانی، بشیر زاهدی/
تاریخ: ۱۳۹۷ – ۱۳۹۶/
مساحت زمین: ۱۷۰۰ مترمربع/
مساحت ساخته شده: ۱۲۰۰ مترمربع/
نوع: مسکونی،‌ بازسازی/
سازه: افشین قائمی/
تاسیسات مکانیکی: مهندس سهرابی/
تاسیسات الکتریکی: محمد مهدی دشتی/
مدیر اجرایی: محسن شمشیری/
تیم اجرایی: علی علیخانی، داوود رعیتی/
نظارت: محمدرضا محب‌علی/
گرافیست: نازنین شریف، فرزاد حاج شریفی/
جایزه: تقدیر شده یازدهمین دوره جایزه معماری داخلی ایران،‌ ۱۳۹۷ /
بودجه:‌ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال/
کارفرما: فرشاد شریفی/
عکاس: مجید جهانگیری/

بازسازی ویلای لانگ

پروژه بازسازی ویلای لانگ در سال ۱۳۸۲ بر روی یک اسکلت فلزی بنا شده بود . نسبت بین معماری و زمینه تحقق آن همواره برای ما حائز اهمیت بوده است. زمینه یا بستر در مقیاس‌های مختلف خرد و کلان بررسی می‌شود و در فرآیند طراحی تأثیرگذار است. در اینجا آنچه از مفهوم بستر مورد توجه است محیط طبیعی و کالبدی است که پروژه معماری در آن محقق می‌شود. در پروژه‌های بازسازی، ساختار کالبدی پروژه در وضع موجود آن، به واسطه محدودیت‌هایی که تحمیل می‌کند شکل قاطعی از زمینه را تعریف می‌کند. سایت و عرصه‌های پیرامونی نیز بخش دیگر و مستقلی از زمینه را خواهند ساخت.

آنچه در پروژه بازسازی ویلای لانگ  دنبال شد، تلاش برای بازتعریف زمینه در یک پروژه بازسازی بود. این موضوع با گسترش حوزه مداخله از حالت صرفا کالبدی به برنامه پروژه، شکل استفاده و سازماندهی فضایی صورت گرفت. اهمیت  ارتباط بین فضای داخل و بیرون به شکل دیگری در این بازتعریف تأثیرگذار بود. فاصله گرفتن از نگاه کالبدی صرف به ساختار موجود و موضوع ارتباط درون و بیرون موجب شد که بنای موجود مانند بخشی از محوطه و به عنوان سطوحی با محدوده هایی نسبتا مشخص  به عنوان بستر تحقق معماری تعریف شود. خالی کردن بنا از معنای ساختمانی آن و تبدیل شدنش به زمینه به عنوان بخشی از سایت، امکان و عبارت دیگر جسارت بیشتری برای فکر کردن به تغییرات ساختاری را فراهم می‌کرد. نگاه یکپارچه  به محوطه و بنای موجود به عنوان زمینه نیز بر روی نوع سازماندهی ارتباطات تأثیر می‌گذاشت.

تبدیل مجموعه موجود از سه واحد مستقل با برنامه و ارزش مشابه به مجموعه ای شامل یک واحد اصلی با قابلیت های فضایی و امکانات متنوع  و یک واحد مهمان با حریم و امکاناتی محدودتر نسبت به واحد اصلی تغییر عمده ای در برنامه و شکل استفاه از مجموعه بود. تعریف فضاهای یکپارچه در عین حفظ تمایز در شخصیت فضایی آن ها، توجه به مقیاس و تناسبات فضایی، ارتباطات بصری و حرکتی فعال بین عرصه های داخلی در طبقات مختلف موضوعاتی بودند که در سازماندهی فضایی تأثیرگذار بوده اند.

شکل‌های مختلف از ارتباط فضای داخل و بیرون اعم از ورود نور، دید به چشم انداز و ارتباط فیزیکی یا امکان حضور موجب ایجاد تجربیات فضایی متنوعی بوده است. ایجاد گشایش و شفافیت حداکثری به سمت چشم انداز جنوبی؛ ایجاد گونه‌های متنوعی از تراس به لحاظ مقیاس ، تناسبات و سناریو در نقاط و ترازهای مختلف؛ تنوع  در شکل گرفتن نور برای فضاها؛ ارتباط هر نقطه از فضا را به شکل متمایزی با محیط بیرون برقرار می کند.

بازسازی ویلای لانگ
بازسازی ویلای لانگ
بازسازی ویلای لانگ

معرفی

ویلای لانگ در سال ۱۳۸۲ بر روی یک اسکلت فلزی موجود طراحی و اجرا شده بود. زمین به مساحت ۱۲۰۰ مترمربع در سمت غرب جاده و در شمال رودخانه چالوس واقع بود. قرارگیری در تراز پایین تر نسبت به جاده، شیب به سمت جنوب و  قرارگیری در محل پیچ رودخانه ، موقعیت ویژه ای برای سایت ایجاد کرده بود. ساختمان ویلا در قسمت شمالی باغ واقع بود و شامل ۲ واحد دوپلکس در طبقات همکف و ۲- ، یک سوئیت در طبقه اول و یک استخر با استفاده مشترک در طبقه ۲- بود. مجموعا ۱۷۰۰ مترمربع زیربنا در ۵ طبقه.

دسترسی به واحدها از گذر شمالی تأمین میشد و کلیه طبقات از طریق یک آسانسور در فضای باز نمای جنوبی به یکدیگر مرتبط می‌‌شدند. دسترسی به سوییت طبقه اول از طریق یک پله خارجی و دسترسی بین دو طبقه واحدهای دوپلکس از طریق پله های داخلی تأمین می‌شد.دسترسی به باغ از طریق پله های محوطه  بود. دسترسی به طبقه ۲- تنها از طریق آسانسور و محوطه امکان پذیر بود. ارائه برنامه جدید، سناریوهای بهره برداری و اصلاح سازماندهی فضایی منطبق با آن منجر به مجموعه ای از مداخلات کالبدی در بازسازی ویلای لانگ  بود .

زبان معماری ساختمان  پروژه بازسازی ویلای لانگ در وضع موجود کاملا التقاطی بود. ترکیبات متنوعی از سنگ و چوب با جزئیات و تزئینات بسیار زیاد کلیت فضا را در بخش های مختلف تحت تأثیر قرار داده بود. بر اساس مشاهدات ، مهمترین موضوع این پروژه یعنی ارتباط با محیط بیرون و باغ به کلی مورد غفلت واقع شده است. زبان معماری بکار رفته نیز این موضوع را تشدید کرده بود. رویکرد طراحی در بازسازی پروژه به صورتی بود که با حذف جزئیات و کاهش متریال، فضا را خالص‌تر به کرده و از این طریق بر موضوعات مهم و استراتژیک پروژه تأکید شود.

 

همچنین میتوانید برای آشنایی بیشتر با خدمات گروه معماری معمارخان ، و دریافت مشاوره رایگان معماری و سفارش پروژه از طریق لینک های زیر اقدام فرمایید :

آشنایی با خدمات ما در گروه معماری معمارخان 

دریافت مشاوره رایگان معماری و سفارش پروژه 

برای مطالعه مقالات مرتبط بر روی مقالات زیر کلیک نمایید :

۱- بازسازی ساختمان اداری نیروگاه برق شهید منتظری

۲- کافه رستوران ماینس وان

 

منبع : سایت معماری معاصر ایران –caoi.ir

آخرین مقالات معماری

مشاهده همه مقالات

ارتباط با ما

شماره تماس:

09191593669
09399116878

آدرس ایمیل :

Memarkhan@info.com

شبکه های اجتماعی: