بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شهید منتظری

دسته بندی :مقالات معماری---تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۹۸
بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شهید منتظری

اطلاعات پروژه:

 

نام: بازسازی ساختمان اداری نیروگاه برق شهید منتظری/
آدرس: اصفهان، کیلومتر ۸ بزرگراه آزادگان، نیروگاه شهید محمد منتظری/
شرکت مشاور: گروه کاما /
معماران: علی شیخ‌ الاسلام، هیوا اعتمادی، ادیب ایروانی، حامد پورعابدین/
تیم طراحی: سارا جابری، نورویک آبکاریان، علیرضا شاهی/
طراحی منظر:‌ گروه کاما/
تاریخ: ۱۳۹۵ – ۱۳۹۶/
مساحت سایت:‌ ۷۰۰ مترمربع/
مساحت ساخته شده: ۱۱۵۰ مترمربع/
نوع: بازسازی،‌ طراحی داخلی، اداری/
سازه: علی جعفری/
تاسیسات مکانیکی: رضا برادران نقشینه/
تاسیسات الکتریکی: حمیدرضا لاهیجانی/
نورپردازی: گروه کاما/
اجرا: پوریا شفیعی/
پیمانکار: پوریا شفیعی/
مدیر اجرا: پوریا شفیعی/
تیم اجرا: حسین پژومند/
نظارت: گروه کاما/
طراح سه بعدی: سارا جابری/
گرافیست: حامد پورعابدین/
ماکت ساز: وازریک مِلکُنیان/
طراحی و ساخت چراغ‌های مسی: گروه کاما؛ وازریک مِلکُنیان/
مصالح: سنگ، چوب، کناف، شیشه، ورق فلزی/
کارفرما: هلدینگ پرشیان/
جوایز: رتبه‌ اول یازدهمین جایزه‌ معماری داخلی ایران در بخش بازسازی و مرمت ساختمان‌های عمومی،‌ برگزار کننده فصلنامه معماری و ساختمان، ۱۳۹۷/
عکاسان: علی گرجیان، علیرضا شاهی

پروژه بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شهید منتظری

پروژه بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شهید منتظری در سال ۱۳۹۵ شروع شد .مدیریت نیروگاه برق شهید منتظری اصفهان قصد تغییر دکوراسیون ساختمان ۵۰ ساله‌ای را داشت، که توسط روس‌ ها در این نیروگاه ساخته شده بود.

این ساختمان  مستطیلی بود در ابعاد ۱۵ * ۴۰ متر ،در دو طبقه که در میان فضای سبز وسیعی درون نیروگاه احداث شده بود ،که راهروی تاریکی در وسط داشت و در دو طرف این راهرو اتاق‌ها سازماندهی شده بودند.

به همین دلیل ساختمان فقط از دو جبهه‌ی شمال و جنوب نورگیری می‌کرد و اتاق‌ها پنجره‌های کوچکی داشتند.

اما در بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شید منتظری ،پتانسیل تبدیل شدن از یک بنای سنگین به یک کوشک در وسط فضای سبز را داشت و همین موضوع ایده‌ی طراحی را شکل داد و تصمیم گرفتیم فراتر از تغییر دکوراسیون عمل کنیم و سازماندهی جدیدی با توجه به سیستم اداری معاصر درون ساختمان موجود طراحی شود تا هم فضای جدید و با کیفیتی به وجود آید و از طرفی با کمترین دخل و تصرف در پوسته‌ی بنا آن را به یک کوشک تبدیل کند و به این ترتیب ایده‌ی “بدون مرز” مطرح و پیاده شد.

بنابراین همه‌ی تیغه‌های داخلی حذف شدند تا به یک فضای باز اداری تبدیل شود و پنجره‌ها تا کف امتداد داده شدند، تا ساختمان شفاف‌تر شود و فضاهای داخلی رابطه بدون مرزی را با فضای سبز بیرون پیدا کنند.

برای رسیدن به این هدف جزئیات بازشوها طوری طراحی شدند که حتی پروفیل شیشه‌ها دیده نشوند و طوری به نظر برسد که شیشه‌ها مستقیماّ از درون جرزها بیرون آمده‌اند. از طرف دیگر بخش مدیریت که به برنامه‌ی پروژه اضافه شده بود در طبقه‌ی اول جانمایی شد.

پلکانی به شکل گِرادَن به بنا اضافه شد تا ساختمان ورودی جدیدی پیدا کند و ارتباط بیشتری با بیرون خود داشته باشد. پلکان مورد نظر طوری طراحی شد که انگار از ابتدا جزئی از ساختمان بوده و تضادی از بیرون ایجاد نکند و با محوطه‌ی بستر بنا کاملاّ هماهنگ باشد.

بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شهید منتظری در فضاهای داخلی برای جداسازی حوزه‌های فضای کار، لابی و سیرکولاسیون‌ها نیز هیچ مرز فیزیکی ایجاد نشد .

تنها با استفاده از تضاد، در جنس و رنگ مصالح استفاده شده در کف و سقف، یک مرز مجازی در فضا ایجاد شد تا جداسازی فضایی کاربری‌ها بدون هیچ مانعی توسط کاربران درک شود، و فضا یکپارچه‌تر باشد و برای کنترل  صدا در فضاهای که نیاز به حریم خصوصی داشتند از بی مرزی و شفافیت شیشه استفاده شد تا همه ی فضاهای داخلی با هم در ارتباط باشند و این ارتباط تا بیرون ادامه پیدا کند.

بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شهید منتظری
بازسازی ساختمان اداری نیروگاه برق شهید منتظری
بازسازی ساختمان اداری نیروگاه برق شهید منتظری

ستون‌ها:
ستون‌های چهار گوشِ وسط فضا با پوشش گچ، خاک و رنگ به به فرم استوانه‌ای تبدیل شد تا از آلودگی بصری کاسته و چشم نواز شود.

چراغ‌های مسی:
در بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شید منتظری چراغ‌های آویزی که در فضاهای خاص پیش بینی شده بودند، با ورق مسی و با خم ورق به ساده ترین حالت ممکن توسط گروه طراحی، ساخته و نصب شدند. داخل ورق‌های مسی خش داده شد تا از انعکاس بیش از حد جلوگیری شود و بیرون آنها با حرارت دادن تزیین شد و در نهایت ورق مس با این تزیینات به آویزی طراحی شده تبدیل شد. این آویزهای مسی فقط کالای مصرفی نخواهد بود و همیشه برای کارفرما سرمایه خواهد بود.

پنجره‌های فضا:
با توجه به بی مرز شدن طرح، تأسیسات فضا به صورت خطی در طول پروژه، زیر سقف و کنار پنجره‌ها سازماندهی شد تا مانعی روی زمین نباشد و مجموعه فن کویل‌های سقفی، پروفیل پنجره‌ها و ستون‌های وضع موجود با کناف طوری پوشش داده شد که به پنجره‌ها عمق دهد و فرم رواق مانندی در دو بدنه از داخل به وجود آورد.

سقف:
با توجه به کوتاه بودن ارتفاع سقف‌ها و پرهیز از ساخت سقف کاذب، برای عبور لوله‌های برق، از لامل‌هایی با جنس چوب بلوط که ترکیبی از سازه‌ی کناف و زیرسازی MDF آن ها را به سقف نگه می‌دارند، استفاده شده است. در بازسازی ساختمان اداری نیروگاه شید منتظری حضور چوب در فضا گرمی به آن می‌دهد و با قرارگیری در سقف از آسیب دیدن در امان می‌ماند.

نمای بیرونی:
با توجه به گشوده‌تر شدن بازشوهای نما و زخمی شدن آجرهای نما، پنجره‌ها از بیرون با ورق خم شده قاب شد تا شیشه‌ها از بیرون نیز بدون مرز به نظر برسند و لبه‌ی آجرها نیز پوشش داده شوند.

منبع : معماری معاصر ایران –caoi.ir

مشاهده مقالات زیر هم میتواند برای شما مفید باشد :

بازسازی ویلای وانگ

آپارتمان مسکونی ۲۱۳

آخرین مقالات معماری

مشاهده همه مقالات

ارتباط با ما

شماره تماس:

09191593669
09399116878

آدرس ایمیل :

Memarkhan@info.com

شبکه های اجتماعی: